Hjem » Kulturformidling

Jeg har produceret kultur-udsendelser, artikler og udstillinger, bøger og været ordstyrer på kulturkonferencer:

Litteratur: Interviews med forfattere fra Kina (Nobelprismodtager Gao Xingjan), Nordafrika (Marokko: Tahar ben Jelloun, Fatema Mernissi),  Mellemøsten (Syrien: Adonis, Bahrain, Yemen, Iran), Frankrig (Chahdortt Djavann, Francoit Bizot, André Glücksmann, Pascal Bruckner), Sverige (Kirstin Ekman)

Filmproduktion i Iran, Algeriet, Marokko, Tunesien (til Weekendavisen, Politiken og magasinet Cultures. Interview med iranske instruktører om produktion af spille- og dokumentarfilm i Iran (Hohsen Makhmalbaf, Hanna Makhmalbaf, Bahman Gohbadi)

Kunstnere og kunstudstillinger, fx til Information, Weekendavisen og Kristeligt Dagblad, fx Willumsen-udstilling på Gare d’Orsay i Paris.

Arkitektur, fx interviews med den franske arkitekt Jean Nouvel om DRs koncertsal (magasinet Samvirke) og om Det arabiske Verdensinstitut i Paris (Weekendavisen). Panorama-udsendelse om Yemen’s enestående arkitektur, fra Ørkenens Manhatten i Hadramaut-dalen og ’kransekage-arkitekturen’ i den gamle medina i Sanaa.

–  Fotografi fx til (svenske) fotomagasiner, fx. interviews med den iranske fotograf Abbas, den engelske fotograf Martin Parr og franske Yann Arthus-Bertrand.

Ulovlig handel med kunst og kulturarven fra Afrika og Mellemøsten til kunsthandlens mekka i Berlin, Bruxelles, Paris og USA via studier af kunsthandlens fødekæde i Paris og Afrika. Radioudsendelser til DR og artikelserie til bl.a. Weekendavisen.

BØGER: Min bog om unge i Iran (“Revolutionens børn. Unge i Teheran”) handler bl.a. om kultur i Iran (teater, kunst, film, medier). Jeg har også redigeret en bog om moderne kultur i Asien, “Images of Asia” om arkitektur, medier og film (for Center for Kultur og Udvikling – se bøger).

Ordstyrer/debatter, fx til boglancering med ambassader og forlag, på CKU’s Images-festivaler: fx om musik i Vestafrika, litteratur i den arabiske verden, osv.

UDSTILLINGER: Jeg har organiseret en fotoudstilling og en filmfestival  om menneskerettigheder (for Institut for Menneskerettigheder).

Oversættelser: Artikler til Dagbladet Information og til fransk bog om terrorisme af Olivier Roy for Vandkunstens Forlag.