Iran bogforside
65 % AF IRANERNE ER UNGE UNDER 30 ÅR. DE ER VELUDDANNEDE, MEN LEVER UNDER ET AUTORITÆRT PRÆSTESTYRE. UNGDOMSARBEJDSLØSHEDEN ER PÅ 30-40%. DE UNGE AFVISER DEN POLITISKE ISLAM OG ISLAMISERING AF POLITIKKEN OG HAR ET STÆRKT ØNSKE OM FORANDRING. MANGE DRØMMER OM AT EMIGRERE. JEG HAR INTERVIEWET 18 UNGE IRANERE OM DERES FREMTIDSPLANER.
VI KOMMER INDENFOR HOS DE UNGE, TIL FESTER OG OP I BJERGENE NORD FOR TEHERAN. VI MØDER: MUSIKEREN, DER DRØMMER OM AT OPFØRE EN HEAVYMETAL-KONCERT I TEHERAN. EN FYSIK-STUDERENDE TALER OM ATOMINDUSTRIEN OG IRANS RET TIL ATOMVÅBEN. EN MEDICIN-STUDERENDE FORTÆLLER OM IRANS DÅRLIGE SUNDHEDSSEKTOR OG ULIGE PRIVILEGIER. ET KÆRESTEPAR TALER OM KØB AF MILITÆRTJENESTE OG DRØMME OM AT EMIGRERE. EN INGENIØR FORTÆLLER OM DE UNGES BEHOV FOR AT FLYGTE OP I BJERGENE OG OM UNGES SEKSUALITET. EN JØDISK KVINDE TALER OM IRANS FORHOLD TIL ISRAEL-PALÆSTINA. EN KUNSTNER BEKLAGER CENSUR AF KVINDERS KUNST. EN FRISØR TALER OM IRANSK KVINDERS BEHOV FOR AT PYNTE SIG. EN FOTOGRAF VISER, HVAD MAN MÅ OG IKKE MÅ FOTOGRAFERE I IRAN. EN INGENIØR TALER OM NÆSEOPERATIONER. EN UNG MOR TALER OM FAMILIELIV OG DAGBLADSDRØMME. 
BOGEN UDKOM PÅ FORLAGET TIDERNE SKIFTER, 2009 (ISBN-13 978-87-7973-337-4) . PRIS 299 KR.

ANMELDELSER

Weekendavisen (forside af bogtillæg v. Anna Libak)

Jyllandsposten (v. Flemming Rose):

“Timing is everything. I den forstand har forfatteren og forlaget ramt plet med denne bog, der åbnes med en let læst indføring i det iranske samfund og politik og efterfølges af interviews med unge iranere, som i øjeblikket fylder gader og pladser i Iran, fordi de er grundigt trætte af den tilværelse, som de kan se frem til under det nuværende præstestyre.”

Trykkefrihedsselskabet (v. skuespiller og debattør Farshad Kholgi):
“Jeg kan kun anbefale Karin Bo Bergquist’s bog. Den skal læses af alle og ikke kun af Iran-interesserede. Alle, der nyder godt af friheden har en pligt til at læse bogen. Disse iranske stemmer skal høres af hele Danmark, og bogens budskaber burde der blive undervist i rundt om i  landets skoler.”

Efter bogens udgivelse var jeg gæst i flere radio og tv-programmer: Deadline, Horisont, Faglitteratur på P1, P1 Morgen, og et talkshow på DK4.
Iran-kommentator for DR (Tv-Avisen, Radio-avisen, P3-nyhederne) og TV2News.

Foredrag:
Jeg har holdt oplæg på bogmessen og på gymnasier, universiteter, højskoler, biblioteker osv.