Jeg styrer kulturkonferencer, skriver og anmelder bøger, producerer kulturudsendelser, artikler og udstillinger:

ORDSTYRER/DEBATTER, fx boglancering med ambassader og forlag, på kulturfestivaler: fx om musik i Vestafrika, litteratur i den arabiske verden, osv.

UDSTILLINGER: Jeg har organiseret en fotoudstilling og en filmfestival om menneskerettigheder (for Institut for Menneskerettigheder).

BØGER: Min bog om unge i Iran (“Revolutionens børn. Unge i Teheran”) handler bl.a. om kultur i Iran (teater, kunst, film, medier). Jeg har også redigeret en bog om kultur i Asien, “Images of Asia” (for Center for Kultur og Udvikling – se bøger).

KULTURARTIKLER OM:

LITTERATUR: Interviews med forfattere fra Kina (Nobelprismodtager Gao Xingjan), Nordafrika (Marokko: Tahar ben Jelloun, Fatema Mernissi),  Mellemøsten (Syrien: Adonis, Bahrain, Yemen, Iran), Frankrig (Chahdortt Djavann, Francoit Bizot, André Glücksmann, Pascal Bruckner), Sverige (Kirstin Ekman). Boganmeldelselser til Weekenavisen.

FILMPRODUKTION i Iran, Algeriet, Marokko, Tunesien (til Weekendavisen, Politiken og magasinet Cultures. Interview med iranske instruktører om produktion af spille- og dokumentarfilm i Iran (Hohsen Makhmalbaf, Hanna Makhmalbaf, Bahman Gohbadi)

KUNSTNERE OG KUNSTUDSTILLINGER, fx til Information, Weekendavisen og Kristeligt Dagblad, fx Willumsen-udstilling på Gare d’Orsay i Paris.

ARKITEKTUR: fx interviews med den franske arkitekt Jean Nouvel om DRs koncertsal (magasinet Samvirke) og om Det arabiske Verdensinstitut i Paris (Weekendavisen). Panorama-udsendelse om Yemen’s enestående arkitektur, fra Ørkenens Manhatten i Hadramaut-dalen og ’kransekage-arkitekturen’ i den gamle medina i Sanaa.

FOTOGRAFI: fx til (svenske) fotomagasiner, fx. interviews med den iranske fotograf Abbas, den engelske fotograf Martin Parr og franske Yann Arthus-Bertrand.

ULOVLIG HANDEL MED KULTURARVEN fra Afrika og Mellemøsten til kunsthandlens mekka i Berlin, Bruxelles, Paris og USA via studier af kunsthandlens fødekæde i Paris og Afrika. Radioudsendelser til DR og artikelserie til bl.a. Weekendavisen.

OVERSÆTTELSER: Artikler til Dagbladet Information og til fransk bog om terrorisme af Olivier Roy for Vandkunstens Forlag.